"John de Mol trekt zijn handen af van het Songfestival"

14 Juli 2012 11:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

John de Mol stopt met de productie van het Songfestival. Reden voor de breuk met de Tros en de songfestival organisatie is de wijze waarop Anouk werd behandeld door de omroep.

Eerder deze week liet de Haagse zangeres Anouk weten een 'killersong' te hebben geschreven voor het Eurovisie Songfestival en dat ze Nederland wil vertegenwoordigen in Zweden.

Kwalificeren
De Tros was blij verrast, maar vond wel dat Anouk zich eerst moet kwalificeren in de voorrondes van het Nationaal Songfestival, iets waar de Haagse zangeres niks van wilde weten. In een eerdere reactie noemde John de Mol de houding van de omroep 'onbegrijpelij'k en ook bij zijn productiehuis Talpa heerste er grote onvrede over de houding van de grootste familie van Nederland. Dit resulteerde uiteindelijk in een breuk.

"Als het zo moet..."
In een reactie in het AD liet Talpa woordvoerder Thomas Notermans zich als volgt uit over de situatie: "Dat is hetzelfde als Messi die Frank de Boer belt om te vragen of hij voor Ajax mag spelen en dan te horen krijgt dat hij eerst moet meedoen aan een proefwedstrijd. Als het zo moet, hebben wij er geen zin meer in".

Eyeworks
Volgens bronnen van de krant is de TROS inmiddels in gesprek met producent Eyeworks over de invulling van het muziekspektakel.

Regels
Overigens zou het volgens de regels van het Eurovisie Songfestival uberhaupt niet mogelijk zijn Anouk en haar 'killer song' te sturen zonder tenminste één voorronde. De regels stellen namelijk dat de bevolking van alle deelnemende landen iets te kiezen moet hebben. Dat betekent dat er óf meerdere acts een gooi mogen doen, óf dat één artiest wordt gekozen die meerdere liedjes zingt waarvan de populairste de uiteindelijke inzending wordt.

Meer over