John van den Heuvel wil Peter R. de Vries opvolgen

John van den Heuvel ziet zichzelf als opvolger van Peter. R. de Vries als deze volgend jaar juni stopt met zijn misdaadprogramma.

In een interview met 3FM vertelde John dat hij best bereid is zijn collega-misdaadjournalist op te volgen, mocht hij daarvoor benaderd worden.

"Ik sluit nooit wat uit. Het is natuurlijk ook aan SBS om een nieuw misdaadprogramma te willen. Ik zou het buitengewoon jammer vinden als het vertrek van Peter zou betekenen dat er geen misdaadprogramma meer gemaakt wordt."

Toch benadrukt hij dat het vertrek van Peter niets te maken heeft met zijn nieuwe ambities. "Ik heb altijd gezegd: 'Het lijkt me hartstikke leuk om weer een misdaadprogramma te maken." John presenteerde enkele jaren geleden bij de Tros programma's als Bureau van den Heuvel en de remake van Crime time. Bij SBS 6 verzorgde hij drie seizoenen de presentatie van consumentenprogramma Das je goed recht.

Lastige beslissing
Wel beseft hij dat de werkdruk bij maken van een misdaadprogramma hoog ligt. "Om die reden ben ik er destijds ook mee gestopt. Het lastige aan misdaadverslaggeving op tv, is dat je mensen in beeld moet brengen die dat absoluut niet willen. Ze doen er alles aan om het te voorkomen. Dat maakt het zwaar. Ik ben in eerste instantie verslaggever voor De Telegraaf en doe televisie erbij. Op het moment dat je echt fulltime een misdaadprogramma maakt, betekent het dat ik de krant vaarwel moet zeggen en dat vind ik een lastige beslissing."

 

Meer over:

Reageren