John Williams over Help, Mijn Man is Klusser

John Williams redt vanaf vanavond voor het zevende seizoen vrouwen die al tijden in een bouwval leven omdat hun man zonodig wilde klussen. 

‘Een echtgenoot heeft vaak wel duizend redenen waarom het werk niet afkomt. Hij is zo’n pietje-precies, of hij weigert professionele hulp in te schakelen omdat hij het zelf veel beter kan. Vaak zijn dat smoesjes; de klus is hem gewoon boven het hoofd gegroeid, maar hij wil dat niet toegeven. Mannen schamen zich. Daarom is het zo confronterend als ik ineens voor hun neus sta.”

Ruzies en scheldpartijen

„Maar ik leg echt niet alle schuld bij die mannen. Ik wil van de echtgenotes altijd weten waarom ze het zo ver hebben laten komen. Zo’n uit de hand gelopen verbouwing in Help, Mijn Man is Klusser is vaak een signaal dat er iets mis is binnen de relatie. We lossen die problemen niet op met een nieuwe badkamer, maar het is een begin. Tijdens de opnames komen veel emoties los. De ergste ruzies en scheldpartijen knippen we eruit, daar is binnen het team niet eens discussie over. De situatie is al erg genoeg en de betrokkenen moeten na de uitzending ook weer over straat kunnen.”

Houten bed

„Zelf vind ik een aflevering geslaagd als in ieder geval de kinderen geholpen zijn. Ik vecht geregeld tegen mijn tranen als ik hun schrijnende verhalen hoor. Dit seizoen kom ik bij een gezin met zeven kinderen dat al vijf jaar in een garage woont, met boven een provisorisch slaapzaaltje. Als ik op zo’n houten bed naast een jongen van vijftien zit die begint te huilen omdat hij zo graag weer een eigen kamertje wil, krijg ik het te kwaad.”

Meer over:

Reageren