John Williams over Het Spijt Me

17 november 2011 09:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voordat John Williams in Het Spijt Me de welbekende bos bloemen aanbiedt, heeft zijn redactie er al heel wat arbeidsuren op zitten. Producent Pieter van Eekelen is nauw betrokken bij het programma.

Pieter: „Uit de honderden aanmeldingen via de RTL-site filteren we de interessantste. Sorry zeggen omdat je een brandende sigaret op het tapijt van een vriend hebt laten vallen, is meestal niet ‘Het Spijt Me’-waardig.”

Op pad
Vervolgens gaat een redacteur op pad om het verhaal te checken. Tachtig procent van de zaken die na deze screening overblijven, wordt opgenomen. „We houden voor de zekerheid altijd wat items achter de hand. Zo wilde een vader excuses aanbieden aan zijn dochters. Zij wilden echter niet dat het werd uitgezonden, omdat hun levens anders overhoop werden gehaald. Dat respecteren we.”

Geen ruzies oplossen
Het programma pretendeert niet ruzies te kunnen oplossen. Pieter: „We helpen alleen bij het zetten van de eerste stap.” Omdat elke aflevering kort van tevoren wordt opgenomen, is nog niet bekend wie vanavond een bloemetje krijgt.

Het Spijt Me, RTL 4, donderdag 20.30

Meer over