Johnny de Mol over Down met Johnny

Een programma over en met mensen met een verstandelijke beperking: dat klinkt niet bepaald als op het lijf geschreven van Johnny de Mol; noch op dat van Veronica. Toch gaat Johnny het doen. Bij Veronica.

Johnny: "De jongeren in deze serie bevinden zich allemaal op een belangrijk moment in hun leven. Ze gaan voor het eerst werken of verlaten het ouderlijk huis. Ik trek met ze op en ga met ze mee. Zoals Marika die voor het eerst gaat werken bij Downeys‚ een heel nieuwe broodjeszaak in Amersfoort, Mirthe die verhuist naar hotel/congrescentrum Parc Spelderholt en Perry die werkt in Dierenpark Amersfoort."

Willeke
Johnny's grote inspiratiebron voor Down met Johnny is zijn moeder Willeke Alberti, die via haar vader Willy de wereld van
mensen met een verstandelijke beperking leerde kennen tijdens
optredens in zorgcentra. Willeke: "Ze kennen alle liedjes uit hun
hoofd en genieten als geen ander. Als ik voor hen optreed, wordt het één groot feest. Ze zijn zo puur. Ik merk hoeveel goeds de omgang met hen mij doet in mijn persoonlijke leven."

Ongemakkelijk
Johnny merkte dat vrienden zich ongemakkelijk voelden in het bijzijn van mensen met het syndroom van Down of een andere verstandelijke beperking. "En er is niks engs aan", aldus Johnny, "Dat wil ik laten zien. Ze zijn heel direct en eerlijk. Ze kunnen heel veel."

Frons
Alphons Martens, de baas van Veronica, fronste eerst zijn wenkbrauwen toen Johnny hem over zijn plannen vertelde, maar werd heel enthousiast toen hij de eerste beelden zag. Johnny: "Heel wat anders dan tieten, schieten en helikopters."

Reageren