Johnny Hoes in kritieke toestand in ziekenhuis

Johnny Hoes (94) is geveld door een hartinfarct. De koning van de smartlappen en het levenslied ligt al een week in kritieke toestand in een ziekenhuis. Zijn toestand holt achteruit.

Hoes' zoon vertelde aan RTL Boulevard dat de geestelijke gezondheid van zijn vader nog prima is. "Maar het lijf wil niet meer".

Vorige week werd Johnny Hoes na een hartinfarct in het ziekenhuis opgenomen. Hij werd gedotterd. Er bleek veel schade te zijn aangericht door het infarct. De artsen durven Hoes niet te opereren, omdat een dergelijke ingreep een te groot risico inhoudt. Hoes gebruikt bloedverdunners.

Johnny Hoes werd geboren in Rotterdam, in 1917. Als zanger scoorde hij een grote hit met het nummer Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven. In de jaren '60 startte hij zijn eigen platenmaatschappij en opnamestudio. Hij ontdekte De Zangeres Zonder Naam, Normaal, Henk Wijngaard en Doe Maar, die allen platen uitbrachten bij zijn platenlabel. Johnny Hoes componeerde duizenden nummers in het genre levenslied. Ook produceerde hij het overbekende nummer De Vogeltjesdans.
In de jaren '60 en '70 maakte Johnny Hoes een radioprogramma bij de KRO en had hij bij de VARA een eigen televisieshow: Met een lach en een traan.

 

Meer over:

Reageren