Jonathan Ross weg bij BBC

Na een carrière van maar liefst dertien jaar vertrekt presentator Jonathan Ross bij de Britse publieke omroep BBC.

Desgevraagd heeft hij aangegeven na het eindigen van zijn contract niet meer opnieuw met de BBC in onderhandeling te gaan over een nieuwe termijn.

De reden hiervoor is vooralsnog niet bekend. Ross zal vanaf juli niet meer bij de omroep te zien zijn.

Vermoedens
Speculaties zijn er natuurlijk alom. De BBC heeft de afgelopen tijd flink moeten bezuinigen. Ook salarissen van presentatoren zijn daarbij niet geschuwd. De toppresentator heeft zelf dan wel aangegeven dat een mogelijk lager salaris niet de reden voor zijn vertrek is, maar kwade tongen beweren het tegenovergestelde.

Echter: Ross zou met zijn contract ruim 18,8 miljoen euro hebben verdiend. Over zijn inkomsten heeft hij dan ook niet te klagen. "Ik wil erop hameren dat mijn beslissing niets met salaris te maken heeft."

Druk
Ross is een van de grootste sterren van de BBC. Hij presenteert iedere vrijdag een eigen talkshow, heeft een radioprogramma én een eigen muziekprogramma.

Wel is zijn gedrag niet altijd onbesproken geweest. In 2008 raakte hij nog in een schandaal verwikkeld nadat hij in zijn radioprogramma een acteur had gebeld en op diens voicemail teksten had ingesproken die te maken hadden met het misbruiken van de kleindochter van de acteur. Ross werd toen enige tijd geschorst.

Dat incident is echter ook niet te de reden voor zijn vertrek, aangezien zowel de BBC als Ross al talloze malen verklaard hebben dat de situatie is uitgepraat en opgelost. En nu vertrekt hij dus zelf. Maar waarheen, weet niemand.

Reageren