Programma op de EO

Jongerenserie over Nederlands slavernijverleden in de maak

28 september 2022 12:34 | overig-tv-nieuws | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA/Remko de Waal
De EO is bezig met het maken van een jeugdserie over het Nederlandse slavernijverleden. De serie genaamd Kofi's Tori wordt opgenomen in Suriname en wordt vanaf 10 november uitgezonden op Zapp.nl en het YouTube-kanaal van NPO Zapp. Daarnaast is er een preview van de serie vanaf half oktober te zien op het festival Cinekid in Amsterdam.

Het verhaal van Kofi's Tori gaat over de 14-jarige Kofi die in de serie een slaaf gemaakte tiener is. Hij deelt vloggend zijn verhaal. Zo vertelt hij over hoe het leven op de plantage is en ook over zijn broer en zijn vader. Ook het thema verliefd zijn als slaaf, het verleden en zijn uiteindelijke vluchtpoging komen naar voren in de serie.

Hoofdrol

De rol van Kofi wordt gespeeld door Daniël Kolf. Hij is onder meer bekend van De Libi. Kolf groeide op in Suriname en verhuisde in 2015 naar Nederland. Een andere acteur in de serie is Keisha Doest. Zij speelt het meisje waar Kofi verliefd op wordt. Daarnaast is er ook een rol voor Roeland Fernhout die plantagebaas speelt. De serie wordt geregisseerd door Robbert Doelwijt jr. en is geschreven door Sergej Groenhart en Shirley Gast.

Vanaf 10 november is de serie Kofi's Tori te zien op Zapp.nl en het Youtube-kanaal van NPO Zapp.

Meer over