Joop Koopman (81) overleden

27 december 2011 15:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Televisiepresentator Joop Koopman is op Eerste Kerstdag op 81-jarige leeftijd overleden. Koopman was van 1979 tot 1983 onder anderen de eerste presentator van de quiz Twee voor twaalf.

Joop Koopman heeft een rijke televisiecarrière  achter de rug. Hij begon op 20-jarige leeftijd als radio-omroeper bij de VARA, werd later hoofd Radio en Televisie en maakte in 1971 zelf zijn debuut als presentator bij Twee voor twaalf

NOS
In de jaren negentig vertrok hij naar de NOS alwaar hij de Nederlandse versie van de BBC-kunstquiz De Connaisseurover presenteerde. Koopman was daarnaast ook nog directeur van schouwburg Orpheus in Apeldoorn en mede-eigenaar van een theaterbureau. Daarnaast begeleidde hij Nederlandse artiesten zoals Martine Bijl en Adèle Bloemendaal.

Youp
Koopman was adviseur en goede vriend van cabaretier Youp van 't Hek. Zijn reactie op de dood van Joop Koopman: ’Alles heb ik van hem geleerd. Van de volgorde van een voorstelling, de inhoud ervan en de redactie van de grap. Van het affiche tot de laatste voorstelling was hij bij mijn werk betrokken.' De twee kenden elkaar ruim 30 jaar.

Koopman leed aan de ziekte van Parkinson en kreeg onlangs enkele TIA’s.

 

Meer over