Joost Karhof doet Nieuwsuur zondag in tien minuten

Presentator Joost Karhof neemt vanaf 12 september de presentatie van de zondaguitzending van Nieuwsuur voor zijn rekening. In een kortere, ruim 10 minuten durende uitzending van het nieuwe, dagelijkse actualiteitenprogramma van de NOS en de NTR, geeft Karhof een overzicht van het belangrijkste nieuws en de headlines van het sportnieuws.

De presentatie van de uitzendingen van maandag tot en met zaterdag is afwisselend in handen van Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys. Karhof wordt de vaste vervanger van de twee.

Blij
Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl is blij met de aanstelling: "Met zijn benoeming als vaste presentator op zondag bieden we het publiek continuïteit en een vertrouwd gezicht op zondagavond."

Joost Karhof zegt zelf over zijn nieuwe stap: “Als journalist sta ik het liefst middenin het nieuws en ik vind het daarom heel fijn en eervol dat ik een vaste positie als presentator bij Nieuwsuur mag gaan vervullen”.

NOVA
Karhof was eerder werkzaam voor NOVA/Den Haag Vandaag en maakte sinds 2006 deel uit van het vaste team van presentatoren van NOVA.

Ook is hij bekend als presentator van programma’s als Kunststof TV, Triana, De Grote Geschiedenis Quiz en De Wereld Draait Door en presenteerde hij uitzendingen van de NOS rondom (inter-)nationale evenementen.

Reageren