Joran: een overzicht

Medialand is in rep en roer. De Nederlandse Joran van der Sloot wordt wederom verdacht van moord. Slachtoffer is dit keer de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores.

Verschillende media hebben verschillende verhalen. Geruchten gaan de hele wereld over, en ook de Nederlandse nieuwsbronnen zijn het niet altijd met elkaar eens. Televizier geeft een overzicht.

NU.nl
Flores, de dochter van een autocoureur en ondernemer, werd dood aangetroffen in een hotelkamer in Lima, de hoofdstad van Peru. De kamer stond naar verluid op naam van Joran van der Sloot. Ook is Joran de avond voor de verdwijning van Flores samen met haar gesignaleerd.

Na de moord zou Joran per taxi naar Arica, een stadje in het noorden van buurland Chili, zijn gegaan. Nagenoeg alle Nederlandse media hebben deze feiten ook overgenomen.

RTL
De Peruaanse krant El Comercio meldt volgens RTL dat Van der Sloot twee broers, eigenaars van een shuttlebedrijf, zo'n 500 euro heeft betaald om in Arica te komen. De rit zou zondag hebben plaatsgevonden. Er is een opsporingsbericht voor Van der Sloot uitgevaardigd.

De Gelderlander
De plaatselijke krant De Gelderlander meldt inmiddels dat Joran inmiddels via Interpol internationaal gesignaleerd staat.

De Telegraaf
De Telegraaf kopt: "Politie zit Joran op de hielen". Volgens de website van de krant zijn er wegversperringen opgericht rondom de havenstad, zodat hij niet zou kunnen ontsnappen.

De krant laat ook weten dat er volgens een deskundige van de afdeling Moordzaken geen tekenen van verkrachting op het lichaam van Flores zijn gevonden. Wel meldden Peruaanse media dat in haar auto zogenaamde 'date-rape-pillen' zijn aangetroffen, zoals bijvoorbeeld de drug GHB.

NOS
De NOS meldt dat er geen bewijzen zijn dat Van der Sloot Chili weer heeft verlaten. Ook meldt de website dat Joran afgelopen weekend meedeed aan een pokertoernooi.

De vandaag online gezette Databank Voornamen van het Meertens instituut merkt op dat de voornaam Joran sinds Van der Sloot bekend is een stuk minder vaak wordt aan pasgeboren kinderen wordt gegeven.

Vanaf 1970 laat de naam Joran een gestage stijging zien, tot 2006. Daarna keldert het gebruik van de naam drastisch, van ruim 120 in 2006 tot minder dan 10 in 2009.

De Telegraaf maakt bekend dat Joran de moord aan een Nederlandse pokervriend zou hebben opgebiecht.

Om 19.00 uur meldde nu.nl dat Van der Sloot is opgepakt.

Reageren