Jort Kelder zet foto van dief op zijn website

Jort Kelder heeft een foto van de man die zijn tas met -behoorlijk wat- inhoud ontvreemde op zijn website gezet onder de kop 'Grijp de dief'.

Jort plaatste een afbeelding van de laaielichter in bezit van een sikje op zijn website in de hoop dat iemand hem herkent. De diefstal vond plaats in restaurant Dauphine in Amsterdam en is helemaal gefilmd door beveiligingscamera's. 

Koene ridder
De bandiet had een goede dag, want Jort's Milanese koffertje was goed gevuld. Onder de foto van de dader staat de volgende tekst: „Dit is 'm dan, de koene ridder die dinsdagavond mijn delicate Milanese attaché mét inhoud jatte en binnen luttele minuten tenminste 1.000 + 900 euro, een Apple Macbook Pro, een iPhone4, een Schott's Miscellany Diary, een National Geographic (Titanic-special), een Troskompas (sorry, coververhaaltje), sleutelsets van huizen en kanteur, enige Vpro-paperassen, twee bankkaarten, twee credit cards (groen en goud), twee parkeerzenders, een rijbewijs, één contactlens (-8), enzovoorts enzoverder.”

Oost-Europa
Bij aangifte op het politiebureau liet de poltie weten dat dit soort dingen schering en inslag zijn en dat de dader hoogstwaarschijnlijk uit Oost-Europa komt. Jort looft een 'passende beloning' uit voor degene die zijn spullen vindt en vraagt iedereen goed uit te kijken naar de dader. 

Reageren