Jubileum Peter R. met 15 jaar verborgen camera

Het misdaadprogramma van Peter R. de Vries bestaat vijftien jaar en om even bij dit jubileum stil te staan, blikt SBS zondag 19 december uitvoerig terug op de meest roemruchte verborgen camera-acties die de misdaadverslaggever in de loop der jaren heeft uitgevoerd.

SBS schrijft: "De Vries mag worden beschouwd als één van de pioniers op het gebied van journalistiek gebruik van de verborgen camera."

En dat gaat de zender dan ook laten zien: "Oplichters, fraudeurs, afpersers, moordenaars, pedofielen, geweldplegers en nepgenezers werden voor het oog van de verborgen camera ontmaskerd. Maar ook manipulerende overheidsdiensten konden er op rekenen dat hun daden in het geheim werden vastgelegd", zo tipt het persbericht een aantal punten aan.

"Hoogtepunt was de actie waarin Joran van der Sloot in een auto tot een bekentenis werd gebracht in de verdwijningzaak van Natalee Holloway. De uitzending trok 7,2 miljoen kijkers, de reportage werd over de hele wereld uitgezonden en Peter sleepte er ook een International Emmy Award mee in de wacht."

Durf en inventiviteit
Peter R. de Vries over zijn jubileum: “Het is bijzonder dat we vijftien jaar op de buis zijn. Toen ik er aan begon, gaf ik mezelf hooguit drie jaar."

Maar hij is blij dat hij door is gegaan met het programma: "We hebben natuurlijk vooral naam gemaakt met onderzoeken en het oplossen van vastgelopen moordonderzoeken en gerechtelijke dwalingen, maar de verborgen camera-actie is in die vijftien jaar toch een ‘specialiteit van het huis’ gebleven, waar door ons allemaal met veel geestdrift aan wordt gewerkt. De voortschrijdende techniek heeft ons daarbij ontzettend geholpen, maar kernpunt blijft toch durf en inventiviteit", aldus de programmamaker bescheiden.

Reageren