Junior Doctors (Grey's Anatomy, maar dan echt)

1 Mei 2012 15:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de ziekenhuisserie Grey's Anatomy worden jonge, net afgestudeerde artsen gevolgd. Allemaal fictie, maar de Britse realityserie Junior Doctors: Your Life in Their Hands op RTL 5 laat zien dat de waarheid niet heel anders is.

Adam, Katherine, Lucy, Andy, John, Keir en Suzi worden vier maanden gevolgd tijdens hun werk in twee van de drukste ziekenhuizen in Newcastle en in hun privéleven. Ze werken samen en  wonen allemaal in een huis. 

Kunstkont
Hun medische opleiding was vast heel grondig, maar toch komen de zeven in hun nieuwe baan af en toe voor flinke verrassingen te staan. Als Lucy voor het eerst een rectaal onderzoek moet doen, blijkt dit heel anders te gaan dan tijdens de opleiding, toen ze een kunstkont tot haar beschikking had. En Suzi krijgt in haar nachtdienst te maken met een lading ladderzatte jongeren, die ze moet zien te ontnuchteren.

Oefenen
Deze piepjonge artsen beslissen over leven en dood van hun patiënten, en dat is bij het zien van de serie niet erg geruststellend; er worden nogal wat fouten gemaakt. Vooral ene mr. Straw heeft het in deze eerste aflevering zwaar te verduren, wanneer Andy tevergeefs een ader probeert te vinden om een naald in te steken. Keer op keer, op keer. Tsja, ze moeten natuurlijk oefenen, maar na het zien van Junior Doctors zullen de meeste mensen waarschijnlijk gillend uit hun ziekenhuisbed vluchten bij het zien van een broekie naast hun bed.


Meer over