Junior MasterChef in juli op Net5

Net5 komt in juli met de nieuwe reeks Junior MasterChef. In deze Australische afvalrace wordt naar jong en gepassioneerd kooktalent gezocht. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar strijden tegen elkaar en laten hun ongekende talent zien waarmee ze vele volwassenen uit eerdere edities van MasterChef doen verbleken.


Juryleden
De jonge chefs in spe doen er alles aan om indruk te maken op de kritische juryleden Gary Mehigan, George Calombaris, Matt Preston en nieuwkomer Anna Gare. Uiteindelijk bepalen zij wie zich Junior MasterChef van Australië mag noemen.

Volwassen uitdagingen
De uitdagingen die deze jonge kooktalenten krijgen, zijn gelijk aan die van hun oudere collega’s en dit gaat ze verbazingwekkend goed af. Onder het toeziend oog van de jury groeien de kinderen tot een ongekend niveau en wordt er één kandidaat tot winnaar uitgeroepen. Deze deelnemer mag zich de eerste Junior MasterChef van Australië noemen en wint maar liefst 15.000 dollar.

Aflevering 1
Uit de ruim 5000 aanmeldingen zijn vijftig talentvolle, jeugdige koks gekozen die een plekje in de top twintig kunnen veroveren. Om zich te kwalificeren moeten de kinderen in korte tijd een internationaal gerecht bereiden. Ze gaan direct hard aan de slag met de door de jury geselecteerde ingrediënten. De jury valt in de ene verbazing na de andere wanneer de kleine kandidaten verbluffende gerechten op tafel toveren. Van geitenkaaskussentjes met een glazuur van balsamico, ricotta gnocchi met een saus van aubergine tot een verschrikkelijk moeilijk te maken croquembouche; alles komt voorbij in Junior Masterchef.

Reageren