Kamphues boeit...

Nou ja boeit, het is niet echt heel boeiend. Dat Rob bepaalde mensen boeit is wel duidelijk; er kijken gemiddeld rond de 550.000 mensen naar.

Toch klonk het concept in eerste instantie erg origineel. Men neme een presentator, een camera, een setje Christine le Duc-handboeien en een BN'er (maar meestal is het een CN'er).

Kamphues zoekt dus die BN''er op om hem of haar vervolgens totaal onverwachts na het schudden van de hand een setje handboeien om te doen. Presentator en BN'er onlosmakelijk met elkaar verbonden. En waarom? Omdat het leuke televisie moet opleveren, in ieder geval leuker dan al die van tevoren doorgenomen of afgesproken gesprekjes die je normaal gesproken ziet.

Tenminste, dat was de toelichting van de KRO. In de praktijk
blijkt dat de eerste minuten van het programma spontaan zijn, dus de verbazing van de BN'er is wel oprecht. Maar wat er dan volgt, is zeker wel in overeenstemming met het slachtoffer afgestemd. Dus zo zien we Rob, geboeid met Johan Vlemmix, Dries Roelvink, een jehova, Rasta Rostelli of ergens op de huisset met een Nederlands pornosterretje, hele boeiende vragen stellen.

Wat veel interessantere televisie had opgeleverd, is als je laatstgenoemden met zijn allen in de boeien had geslagen en verplicht een concert van Dries Roelvink had laten bijwonen. Of Rob Geus, die geboeid met Alberto Stegeman naar een Hells Angels-depot wordt gestuurd. En dan filmen hoe Rob zo'n Hells Angel vermanend gaat uitleggen dat hij de rubbertjes van de koelast eens moet schoonmaken.

Hmmm, nieuw format... Iemand misschien het telefoonnummer van John de Mol?

Donovan

Superfan
Tv-kijkers krijgen de kans om Superfan te worden bij Televizier. Je blogs verschijnen dan op deze website én in de Televizier gids.
Ook eens een maandje Superfan worden?
Hier vind je meer informatie >>

Reageer!
Wat vind jij van Rob Kamphues?

Reageren