Kandidaten marsmissie gezocht

De makers van een wel heel bijzonder realityprogramma zijn op zoek naar deelnemers om naar mars te sturen. Er zit alleen wel een klein addertje onder het gras.

Je krijgt namelijk een enkele reis. Het is de bedoeling dat de deelnemers een kolonie stichten op mars. Eenmaal op de rode planeet aangekomen kan je dus nooit meer terugkeren naar aarde. Toch worden er een miljoen aanmeldingen verwacht.

18 jaar en ouder

Bij de aankondiging van het Mars One project kregen de makers namelijk al duizenden mailtjes binnen van enthousiastelingen die stonden te springen om naar mars afgeschoten te worden. Iedereen mag zich dan ook aanmelden, zolang je maar 18 jaar of ouder en fysiek en mentaal in orde bent.

Nieuwsgierig

Als alle aanmeldingen eenmaal binnen zijn, begint de selectieprocedure. Hier worden de kandidaten niet getest op astronautenkennis, maar op een aantal karaktereigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsgierigheid, aanpassingsvermogen en betrouwbaarheid.

'Leven vol uitdagingen'

Op dit moment kan je je nog niet aanmelden, maar de eerste selectieronde laat niet lang op zich wachten. In de eerste helft van 2013 worden de eerste stappen richting de marsmissie namelijk al gezet. Dan kan je jezelf opgeven via de officiële website. En voor iedereen die er nog van overtuigd is zijn dagen op mars te slijten: de makers beloven alle kandidaten ‘een leven vol uitdagingen’.

Reageren