Kate Walsh over Grey's anatomy, haar vrienden en haar haar

Het is jammer dat Private practice en het origineel Grey's anatomy niet synchroon worden uitgezonden, want dan hadden we de cross-over tussen beide series meer op waarde kunnen schatten. Dit voorjaar zagen we al hoe Archer (Grant Show), de broer van Addison (Kate Walsh) werd overgebracht naar het Seattle Grace, omdat haar ex-man Derek (Patrick Dempsey) de enige is die hem kan helpen.

Pas vanavond zien we in Private practice hoe het zover heeft kunnen komen. De spanning is er dus een beetje vanaf, maar nu kun je deze (tweede) aflevering wel op een heel ander niveau bekijken. Heb je nog meer redenen nodig om de tv aan te zetten? We vragen Kate Walsh op de vrouw af waarom je moet kijken.

Emotioneel weerzien
''Je kunt in deze afleveringen goed zien waar Naomi en Sam, Mark en Derek vandaan komen. Er zit een aantal prachtig nostalgische momenten in, het is bijna melancholisch. Voor de oude studievrienden voelt het weer als vanouds. Daarnaast was het geweldig om weer te werken met mijn vrienden van Grey's, met Patrick (Derek), Chandra (Bailey) en Justin (Alex). Het voelde echt als thuiskomen."

"Je moet je voorstellen: de cast van Grey's heeft zo veel meegemaakt. De meesten van ons acteerden al voor deze serie, maar het is duidelijk een verschil tussen werken als een acteur en meespelen in zo'n gigantische hit. Die serie heeft het leven van ieder van ons radicaal veranderd. Om weer even terug te zijn bij mijn oude medespelers, was erg emotioneel. Ik houd van ze allemaal.''

Nieuw kapsel
Haar tegenspelers moesten vast wennen aan Kates nieuwe kapsel. Waarom heeft ze een andere coupe genomen? ''Ach ja, ik raakte een beetje uitgekeken op dat lange haar. Iedereen in LA heeft lang haar, dat is bijna een ongeschreven regel. Maar het is zo'n gedoe om lang haar te stylen voor de serie. En het wordt er ook niet mooier of gezonder op."

"Daarbij ben ik echt geobsedeerd door de serie Mad men, waarin de vrouwen allemaal korte kapsels hebben. Dat ziet er zo chic uit. Ik vond het tijd om een volwassener, vrouwelijker kapsel te nemen. Ik moest het natuurlijk wel eerst vragen aan Shonda Rhimes (bedenker van Grey's anatomy en Private practice, red.)."

"Je kunt niet zomaar je haar afknippen; daar moet je toestemming voor hebben. Maar zij vond het prima. Sterker nog, ze vond het resultaat zo mooi, dat ze haar eigen haar ook in een bob heeft laten knippen, haha.''

Reageren