Katja Schuurman naar Net 5

BNN moet het vanaf 1 september doen zonder één van zijn boegbeelden. Katja Schuurman neemt - in goed overleg - na zeven mooie jaren afscheid van de publieke omroep, op zoek naar een nieuw avontuur bij Net 5.

Katja, bekend van onder andere Lijst 0, Katja vs. De rest, Try before you die en Katja en Sophie, is al gelijk dit najaar te zien met twee programma's bij haar nieuwe omroep: een nieuwe reeks van Return to sender samen met Art Rooijackers, en een gloednieuwe dramaserie waarin ze de hoofdrol gaat vertolken.

Hoogtepunt
De populaire actrice en presentatrice verlaat BNN wel met een brok in haar keel. "Toch is het een goed moment om een volgende stap in mijn carrière te zetten, juist omdat het vuur tussen BNN en mij nog niet gedoofd is. Vertrekken op een hoogtepunt, zeg maar", aldus Katja. "Ik voel dat NET 5 een zender is waar ik me thuis zal voelen."

Genieten
Voorzitter van BNN, Patrick Lodiers, doet natuurlijk ook nog een duit in het zakje: "Katja Schuurman, op vele vlakken een van BNN's mooiste presentatrices, gaat BNN verruilen voor NET 5. In bijzonder goed overleg, want zo kan het ook, en met meer dan wederzijds respect, begrip en vriendschap, hebben Katja en BNN besloten te scheiden. Want scheiden, zo voelt het wel, na een mooi huwelijk van bijna zeven jaar. Poepduiken in BNN at Work, zoenen met Jan Peter in Lijst 0, kotsen met monniken in Mission Unfindable, vele BN-ers (inclusief Bridget!) verslaan in Katja versus. Kortom, van alle kanten hebben we van haar mogen genieten."

Vertrouwen
Karin de Groot, programmaleider bij NET 5 is natuurlijk erg in haar nopjes met de komst van Katja: "Ze zal de komende jaren een belangrijke stempel drukken op onze programmering. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking met een van de meest vooraanstaande tv-persoonlijkheden van Nederland."

Streken
Wij wensen Katja natuurlijk veel succes bij haar nieuwe werkgever en hopen stiekem dat ze haar streken niet verliest. Want een beetje meer pit bij 'vrouwenzender' Net 5 kan natuurlijk geen kwaad.

Reageren