Katja Schuurman speelt in nieuwe misdaadserie Noord/Zuid

Katja Römer-Schuurman gaat acteren voor haar nieuwe werkgever KRO-NCRV. Ze heeft een rol gekregen in misdaadserie Noord/Zuid.

Na de succesvolle misdaadserie Penoza komt de KRO met een nieuwe serie: Noord/Zuid. Mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO-NCRV laat weten: Drama is een belangrijke pijler voor ons. Ik ben trots op de nieuwe serie Noord/Zuid waarbij we de kijker weer op het puntje van hun stoel willen krijgen.”

Amsterdamse recherche

Het verhaal gaat over de net gescheiden Amsterdamse rechercheur Dana, gespeeld door Ariane Schluter (ze speelde Lucia de B. in de gelijknamige film die binnenkort uitkomt). De voormalig psychologe probeert haar kennis op psychologisch gebied in te zetten bij het oplossen van misdaden.

Scheiding

Daarnaast moet ze dealen met een scheiding van haar man Wouter na 19 jaar huwelijk. Samen met haar puberdochter Roos probeert ze haar leven een beetje op de rails te houden.

Andere acteurs

Acteurs die mee zullen spelen in de serie zijn naast Schluter en Schuurman, Gijs Scholten van Aschat, Juda Goslinga, Meral Polat en Patrick Laureij. De serie staat op de planning voor januari 2015.

Katja tekende een maand geleden een contract bij KRO-NCRV, waar ze naast acteren ook zal gaan presenteren.

Reageren