Keith Bakker langer vast

10 mei 2011 10:25 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Keith Bakker is voorlopig niet op vrije voeten. De rechter-commissaris verlengde het voorarrest van de verslavingsdeskundige maandag met nogmaals drie maanden.

Bakker mag nog negentig dagen langer worden vastgehouden. De 50-jarige ex-verslaafde meldde zich twee weken geleden bij de politie. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van cliënten.

Geen verrassing
Bakker zou cliënten bij hem thuis hebben laten overnachten. Zeker vier vrouwen deden aangifte van misbruik, waarop de politie een onderzoek startte. Voor Bakkers advocaat Bram Moszkowicz komt de verlenging van het voorarrest niet als een verrassing. "Als ten minste vier dames zeggen dat er iets is gebeurd, moet dat worden onderzocht", reageerde hij in RTL Boulevard.

Hoger beroep
Woensdag werd bekend dat Bakker in hoger beroep gaat tegen de verlenging van zijn voorarrest. Volgens zijn advocaat Moszkowicz is er geen sprake van vluchtgevaar en moet zijn cliënt daarom op vrije voeten worden gesteld. De afkickgoeroe heeft het volgens zijn raadsman 'zwaar' achter de tralies.

Failliet
Keith Bakker raakte in december in opspraak, waarna de NCRV meteen besloot zijn programma Family Matters op te schorten. In februari werd zijn kliniek failliet verklaard.

Meer over