Keith Bakker zelf slachtoffer

Keith Bakker is in elkaar geslagen in de gevangenis. Dat vertelt hij vanavond in een uitzending van Profiel. Keith is in de gevangenis aangevallen door medegedetineerden.

Bakker verklaart in het programma twee weken geleden ‘heel zwaar aangevallen’ te zijn. Bakker werd in mei tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege vanwege seksueel misbruik van vrouwelijke patiënten in zijn eigen afkickkliniek. De gevangenis is echter geen pretje voor de ex-junkie: "Ze horen het woord verkrachter en als je in elkaar wordt gebeukt, kun je niet uitleggen dat je absoluut geen verkrachter bent."
 
Keith Bakker vindt zichzelf God
Al voor hij was opgepakt vertoonde Bakker tekens van gestoord gedrag. Eén van de uitspraken die hij deed naar een lastige puber was: ‘Come to me, I’m your god’. Als oorzaak van zijn ondergang geeft Keith in Profiel zijn seksverslaving. Ook heeft Bakker ‘neigingen tot  zelfdestructie’.
 
Profiel: Keith Bakker
Keith Bakker is vanavond te zien in Profiel: Keith Bakker op Nederland 2. De uitzending is er een van een serie van twee, over mannen die hun macht misbruiken.De uitzending schetst een portret van de afkickgoeroe. Hierbij staat het programma niet alleen stil bij de levens die hij heeft verwoest, maar ook bij de levens die hij heeft gered.
 
Opkomst en ondergang
Ook vrienden en vijanden van Keith komen aan woord. Stuk voor stuk vertellen zij hoe Bakker zich van junkie opwerkte naar afkickexpert en vervolgens weer ten onder ging. En voor het eerst sinds Bakker is opgepakt, komt hij ook zelf aan het woord.

Lees ook:
Keith Bakker veroordeeld tot 5 jaar

Reageren