Kerst op TV (26 tot 31 december)

Gezellig met elkaar rond de kerstboom en voor de tv. Want er is veel Kerst op tv! Maar wat moet je zien op tweede kerstdag tot aan oud&nieuw? Onze tips:

Op TV: De nationale 2012 test

Welke enorme fout maakte de kapitein van het cruiseschip Costa Concordia? Wie stuurde het Facebook¬bericht over het Project X-feest in Haren door? En hoelang duurde de bevalling van Barbie? Het zijn zomaar een paar vragen die voorbij kunnen komen in De nationale 2012 test. In de quiz komen uiteenlopende nieuwsfeitjes van het afgelopen jaar aan bod. Verschillende BN’ers durven het aan om in
de studio hun kennis over 2012 te laten testen. Onder anderen acteur Gesa Weisz (Alleen maar nette mensen), judoka Edith Bosch, cabaretier Viggo Waas, presentatrice Barbara Barend en visagist en presentator Thijs Willekes laten hun licht schijnen over het afgelopen jaar. Bekend Nederland neemt het niet alleen tegen elkaar op, maar gaat ook de strijd aan met de publieksvakken. De studio zit vol met middelbare scholieren uit Haren, parachutisten, voetbalsters, studenten en Bijlmermeisjes. Thuis vanaf de bank meedoen kan ook. Ouderwets met pen en papier of via de iPad, mobiele telefoon of computer. Wie weet er het meest van 2012: de BN’ers, het publiek of jijzelf?

De nationale 2012 test, woensdag 26 december 22.05 ned. 3

Toch liever een leuke kerstfilm zien? Onze tips:
1. Love Actually > Bestel hier voor slechts € 6,99
2. Ice Age kerstspecial >  Bestel hier voor slechts € 7,99
3. Intouchables > Bestel hier voor slechts € 15,99
4. Ice Age 4: Continental Drift > Bestel hier voor slechts € 17,99
5. The Dark Knight rises > Bestel hier voor slechts € 17,99   

Op TV: Top 2000 a gogo

Vanmiddag klokslag twaalf uur barst hij los op Radio 2: de Top 2000! Vanaf morgenavond zijn ook Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis op tv met de Top 2000 a gogo. Zij zijn zoals ieder jaar weer de loodsen van die enorme boot vol popschatten die opstoomt richting de ontknoping op oudjaarsavond. Als opwarmertje kun je kijken naar The best of de Top 2000. Met daarin het leukste en opmerkelijkste uit de Top 2000 a gogo van vorig jaar. Hierin zien we onder meer de popquizzen aan de bar, die werden opgeluisterd met fluiters, beatboxers en andere opvallende muzikanten. Ook leuk om terug te zien: de hoorcolleges van popprofessor Leo Blokhuis, die in 2011 onder meer gingen over een van zijn favoriete bands (The Beach Boys) en over hoe artiesten melodietjes van elkaar ‘lenen’. Vanaf morgen beginnen nieuwe afleveringen van de Top 2000 a gogo. Goede tradities moet je in ere houden en dus zijn Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis terug met een nieuwe reeks van Top 2000 a gogo. In het kielzog van de lijst die de hele week op Radio 2 is te horen, plaatsen zij elke avond voetnoten bij de geschiedenis van de popmuziek, spelen zij met gasten een kwisje uit de losse pols (‘de winaar krijgt een hand van de presentator, c’est tout’), zijn er steeds twee reportages met mooie verhalen achter de hits, maakt een lijstduwer zich hard voor zijn favoriete lied en doceert de meester zelf in de Leo Blokhuis Universiteit.). Te gast aan de bar in het Top 2000 Café zijn: Ali B, Edsilia Rombley, Ron Brandsteder, Willie Wartaal en Dré Hazes. Ook de lijstduwers schuiven gezellig aan, dit jaar zijn dat: Tom Egbers, Gerard Spong, Rudolph van Veen en André Kuipers. De Top 2000 wordt feestelijk en swingend afgesloten op Oud & Nieuw met Aftellen naar Top 2000 in Concert en het Top 2000 in Concert. Met o.a. optredens van: Marco Borsato, Lee Towers, Anita Meyer, VanVelzen, Glennis Grace, Rob de Nijs, Waylon en Ilse DeLange. De presentatie van Top 2000 in Concert is dit jaar wederom in handen van Xander de Buisonjé.

Best of top 2000 a gogo, dinsdag 25 december 19.30 ned. 3
Top 2000 a gogo, van woensdag 26 tot maandag 31 december 19.30 ned. 3
Top 2000 in concert, maandag 31 december 0.00 ned. 3

Reageren