Kerst op TV (tot 24 december)

‘It’s Christmas, the most wonderful time of the year.’ Zo luidt de veelzeggende tekst uit de bekende evergeen. En er is natuurlijk geen woord aan gelogen. Gezellig met elkaar aan de kerstdis, rond de kerstboom en voor de tv. Want er is veel Kerst op tv!

Op TV: Het gevoel van Kerst

Hoe leeft Nederland naar de Kerst toe? Fons de Poel laat de komende week via reportages, interviews en sfeerimpressies zien hoe een land in de donkere dagen op zoek gaat naar saamhorigheid en nostalgie. De Poel: „Het is verbazingwekkend hoe Kerst in alle mogelijke vormen leeft. Hele straten en buurten worden versierd, het wemelt van de hobbyisten die zich op het vredesfeest storten, van kerstballenverzamelaars tot kerstmannenraces.” Het programma proeft ook sfeer op kerstmarkten en -parades en volgt het wereldkampioenschap voor kerstmannen in Lapland, waar een man uit Brabant zijn wereldtitel verdedigt.

Van dinsdag 18 - maandag 24 december, elke werkdag 19.00 op ned. 1

Toch liever een leuke kerstfilm zien? Onze tips:
1. Love Actually > Bestel hier voor slechts € 6,99
2. Ice Age kerstspecial >  Bestel hier voor slechts € 7,99
3. Intouchables > Bestel hier voor slechts € 15,99
4. Ice Age 4: Continental Drift > Bestel hier voor slechts € 17,99
5. The Dark Knight rises > Bestel hier voor slechts € 17,99   

Op TV: Serious request

Het is weer tijd voor een mooie traditie in deze donkere dagen voor Kerst: Serious request. Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra van 3FM laten zich zes dagen lang opsluiten in een glazen huis dat dit jaar in Enschede staat. Hun doel: tegen betaling verzoeknummers van luisteraars draaien om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Ditmaal komen zij in actie tegen de babysterfte die vooral in Afrika haar tol eist. Zoals elk jaar zullen de dj’s niet eten. Ze hopen met hun actie dat ook de rest van Nederland in de bres springt voor de baby’s en gul geeft. Vanavond gaat het Glazen Huis op slot en kan het vasten beginnen. Succes mannen.

Van dinsdag 18 tot maandag 24 december, 19.30 ned. 3

Op TV: Max maakt mogelijk

Voor de meeste mensen staan de feestdagen in het teken van familiebezoek en gezamenlijke etentjes. Maar wat nu als de agenda leeg blijft? Vooral veel ouderen zijn eenzaam tijdens de Kerst. Om er ook voor hen een leuke en gezellige tijd van te maken, organiseert omroep Max voor deze groep een kerstdiner.
Na de feestelijke maaltijd zijn er optredens van bekende artiesten. Voor sommige senioren is de avond extra speciaal: Max laat hun wens in vervulling gaan. Zo vloog de verlamde Joke vorig jaar samen met haar man Frans naar Zweden om één keer in haar leven in de sneeuw te kunnen zijn. Dit jaar vindt het diner plaats in De Grote Kerk in Den Haag. Vanavond zijn alle voorbereidingen te zien, op 28 december zendt Max de echte feestavond uit.

Vrijdag 21 en 28 december, 17.35 ned. 2

Op TV: Kerstfeest op de Dam

Na het succes van vorig jaar is Kerstfeest op de Dam terug. In een sfeervolle, sprookjesachtige ambiance zingen topacts van Nederlandse bodem klassieke en moderne kerstliederen, afgewisseld met eigen nummers die ook goed bij Kerst passen. De artiesten die op de Dam optreden, zijn Berget Lewis, Do, Frans Duijts en de onvermijdelijke LA The Voices. Ze worden ondersteund door een orkest, twee koren en het publiek. Ook zien we hoe de artiesten een project van het Leger des Heils bezoeken, want Kerst aan een rijk-gevulde eettafel vieren met vrienden en familie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Laten we ook even stilstaan bij die mensen.

Vrijdag 21 december, 21.30 ned. 1

Op TV: Mike & Thomas Kerstrevue

Wegens succes herhaald: de Mike & Thomas Kerstrevue. Wederom brengen Mike Boddé en Thomas van Luyn een bonte avond van leuke liedjes, hilarische sketches en andere verbaal  en muzikaal vuurwerk. De donkere dagen voor Kerst waren nog nooit zo leuk. Ook zo’n zin in een ouderwetse revue vol muziek en humor? Dan zit je geramd bij de Mike & Thomas Kerstrevue. Na het eclatante succes van verleden jaar zijn Mike Boddé en Thomas van Luyn het hele jaar bezig geweest om de show van 2011 te kunnen overtreffen. Net als vorig jaar zal het achttienkoppige showorkest niet komen op-dagen, evenals het showballet. Dat heb je met die sneeuwalarmen van de ANWB! Gelukkig is er sneeuw in de studio, klinken er truttige belletjes en pronkt een kitscherige kerststal. Ontkom dan maar eens aan die fijne kerstsfeer. Tijdens deze bonte avond vol theatrale kolder krijgen Mike & Thomas hulp van onder meer Frits Lambrechts en Babette van Veen. Als dát niet gezellig wordt...

Zaterdag 22 december, 21.35 ned. 3

Reageren