Kerst valt vroeg bij 24Kitchen - Achtergrond

Sinterklaas heeft koers gezet naar Spanje, en dus maakt 24Kitchen zich op voor Kerst. Vanaf vanavond staat ‘Makkelijke maaltijd’ drie vrijdagen in het teken van dit familiefeest.

Ja, Kerst valt vroeg dit jaar. Om zijn fans genoeg inspiratie te geven voor lekkere kerstamuses, een prachtig driegangendiner of een heerlijke kersttaart, is de zender deze week voorzichtig gestart met het uitzenden van kerstspecials. Zo is Jamie Oliver elke maandag, woensdag en vrijdag te zien in een (oude) kerstuitzending, waarin hij gerechten bereidt als kalkoen, chocolademousse en een machtige kerstpuddingtaart. Ook vanavond om 21.00 uur maakt Jamie weer de heerlijkste kerstgerechten. 

Mix & match kerstmenu

Dan kan de populairste chef-kok van 24Kitchen, Rudolph van Veen, natuurlijk niet achterblijven. Eerder legde hij al eens aan Televizier uit: „Kerstmis is echt het feest van het lekkere eten en drinken geworden, waarbij de nadruk ligt op het diner. Maar als gevolg daarvan lopen mensen vaak paniekerig met een kerstboodschappenlijstje in de supermarkt rond - soms wel zes weken van tevoren!” Om die kerststress te voorkomen, zal Rudolph vanaf vandaag elke vrijdagmiddag in zijn programma Makkelijke maaltijd een simpel, maar passend kerstrecept bereiden. Zo kunt u de gerechten ruim op tijd oefenen, proeven en keuren.

Driegangenmenu

Elke week kookt Rudolph een zogeheten ‘mix & match’-menu, dat bestaat uit een voor-, hoofd- en bijgerecht. Op die manier kunt u uw driegangenkerstdiner naar eigen smaak samenstellen. Vanmiddag laat hij zien hoe u gerookte zalmhapjes met witte chocolade vinaigrette maakt (voor), met een traditioneel gevulde kalkoenfilet (hoofd), geserveerd met rode kool met appeltjes en goudgele aardappelwaaiers (bijgerecht). In de komende weken bereidt Rudolph onder andere een kabeljauwfilet met Hollandse garnalen in witte wijnsaus (14 december), brie-spinaziebakjes en zoete lekkernijen (21 december) voor u. Op vrijdag 28 december staat Makkelijke maaltijd weer in het teken van Oudjaar. Elk recept is na de uitzending op de site 24Kitchen.nl terug te lezen. 

Televizier kookspecial

Als u nu nog niet wilt denken aan een kerstmenu, maar op 25 of 26 december toch iets lekkers op tafel wilt zetten, houd dan Televizier 50 in de gaten. Daarin hebben we met 24Kitchen een aantal heerlijke recepten voor u verzameld. Televizier 50 ligt in de week van 10 december in uw brievenbus of in de winkel. In de tussentijd kunt u ook terecht op Televizier.nl/koken. Hier vindt u veel recepten die ook geschikt zijn voor het kerstdis.

Reageren