Kerstrecept: Torentje van mascarponeroom

Torentje van mascarponeroom met rood fruit en kletskoppen is het favoriete gerecht van Zoë (11).

Zoë is een van de laatste twaalf kandidaten in Junior Masterchef. Ze vertelt waarom ze dit gerecht koos: "Dit gerecht heb ik vorig jaar met mijn vader voor de hele familie gemaakt bij het kerstdiner. Sindsdien is het mijn lievelingsgerecht. Ik vind toetjes maken eigenlijk het allerleukste."

Ingrediënten:
* 90 gr bloem   
* suiker, vanillesuiker en geleisuiker
* pakje ongezouten boter op kamer temperatuur
* 90 gr amandelsnippers
* 120 ml stroop
* 150 gr mascarpone
* 100 ml  slagroom
* 500 gr bosvruchten
* munt

Bereiding:
Kletskoppen : 90 gr zachte boter met 90 gr suiker mengen, 90 gr bloem erbij mengen,90 gr amandelsnippers erbij mengen en stroop als laatste erbij. Deeg koud laten worden en op bakpapier koekjes van +/- 3 mm  maken dik maken en in +/- 10 minuten bakken, daarna eventueel vorm geven en laten afkoelen tot ze krokant zijn.

Saus : 250 gr fruit in de blender pureren en daarna in een pannetje verwarmen, vanille- en geleisuiker toevoegen en in de pitjes eruit zeven. Saus in flesje doen en in de koelkast zetten.

Mascarponeroom : Slagroom met 1 eetlepel suiker niet al te stijf kloppen. Mascarpone in een kom, de helft van de slagroom toevoegen. 200 gr fruit in de blender pureren, zeef dan het fruit. Roer het fruit door het mascarponemengsel en daarna de rest van de slagroom erbij. In spuitzak doen en in de koelkast zetten.

Nog geen blender of mengkom?
Koop bij TelevizierShop zeer voordelig je blender (bijv. van Philips) of mengkom (bijv. van Jamie Oliver).

Bord opmaken : kletskoppen opstapelen met mascarponeroom ertussen en garneren met saus en fruit/muntblaadjes.

Reageren