Kevin Bacon over The Following

Seriemoordenaar Joe Carroll heeft in The Following zijn fans opgedragen zijn macabere levenswerk voort te zetten. Televizier interviewt Kevin Bacon over zijn rol in de serie.

Wat trok je aan in The Following?

,,Ik wilde graag in een televisieserie spelen. Dus ik ging allerlei scripts lezen, maar was bang om 22 of 24 afleveringen in een seizoen te doen. Ik voelde dat dit te lang zou zijn. Toen las ik het script van The Following. Deze bestond uit slechts vijftien afleveringen. Ik sprong er meteen in, zonder na te denken. Het script las als een spannend boek. Ik pakte het op en las het in een half uur uit. Het was ontzettend goed geschreven. De hoofdpersoon vond ik ook meteen leuk. Ik wilde graag een complexe en beschadigde held spelen. En daar was hij: Ryan Hardy.”

Hou zou je Ryan Hardy omschrijven?

,,Ryan is een voormalige FBI-agent. Hij is acht jaar geleden bij de dienst weggegaan. Momenteel heeft hij eigenlijk totaal geen focus in zijn leven; dat voelt alsof hij van binnen al dood is. Hij was het levendigst toen hij seriemoordenaar Joe Carroll in de gevangenis kreeg, ook al was dat totaal onbevredigend voor hem. Verder heeft hij hartproblemen en drinkt hij te veel. Zijn leven is eigenlijk een totale puinhoop.” 

Maar hij komt toch weer terug bij de FBI. Waarom?

,,Joe Carroll is ontsnapt uit de gevangenis. Omdat Ryan beter is dan ieder ander in het pakken van de moordenaar, vraag de FBI zijn hulp. Het feit dat Ryan zo goed doorheeft wat Joe ­Carroll doet, heeft te maken met zijn instinct. Hij zal nooit zo slim worden als Joe en hij zal ook nooit de charmes en de communicatieve vaardigheden van Joe krijgen. Maar zijn instinct brengt hem heel ver. En omdat Ryan weer terug is bij de FBI, krijgt hij ook weer een beetje focus in zijn leven.” 

The Following is in New York opgenomen. Hoe was het om eens in je woonplaats te werken?

,,Ik heb geen idee in hoeveel films ik heb gespeeld, maar ik weet wel dat ik de keren dat ik in New York heb gewerkt op één hand kan tellen. En ik vind het echt fantastisch. Ik kon daarom geen betere serie bedenken om in te spelen.”

Reageren