Keyzer & De Boer advocaten stopt

Slecht nieuws voor fans van Keyzer & de Boer advocaten: 15 juni komt de laatste aflevering op de buis. De kans dat de Nederlandse dramaserie, die drie seizoenen te zien is geweest, voor een vierde seizoen terugkomt of een nieuw onderkomen vindt bij een andere zender is klein.

De coproductie van NCRV en KRO beleefde in 2005 een geweldige start met per aflevering bijna anderhalf miljoen kijkers. Helaas zakte dit aantal snel in toen de advocatenserie moest verhuizen naar Nederland 2, en haalde met de laatste paar uitzendingen 'slechts' rond de 500.000 kijkers.

Kans
Producent Alain de Levita gaf de serie na de verhuizing al weinig kans meer: "Tegenover al het andere geweld op de andere zenders op zondagavond red je het niet. Hoewel Keyzer & De Boer wel voor een piek zorgde op Nederland 2. De omroepen willen doorgaan, maar de netcoördinator niet."

Tijd
De netcoördinator van Nederland 2, Lennart van der Meulen, legt uit waarom hij de stekker uit de serie trekt: "Kijkend naar het schema denk ik wel dat het na drie seizoenen gewoon tijd is voor iets anders. Maar de serie is zeker niet mislukt en de kijkcijfers zijn nog steeds niet slecht."

Toekomst
Of er nog een toekomst op televisie is voor het kleinschalige advocatenkantoor in Amsterdam-Zuid is nog onduidelijk. Een verhuizing naar de commerciële omroep ziet hoofdrolspeler Bram van de Vlugt in ieder geval niet zitten: "Ik moet er niet aan denken, het is een typische serie voor de publieke omroep. Het zou jammer zijn als het dan bij SBS terecht zou komen."

Lees meer
Natuurlijk houden we je op de hoogte hoe dit zich gaat ontwikkelen. Wil je ondertussen meer lezen over deze serie, neem dan een kijkje op onze Keyzer & De Boer programmapagina.

Reageren