Kickboksen bij Veronica

Volkssport nummer één zal het nooit worden, maar in Nederland zijn er genoeg kickboksers te vinden. Wat heet, 'we' hebben zelfs de topfavorieten voor de wereldtitel rondlopen.

Hoe overdreven dat ook mag klinken, het is zelfs een beetje een understatement. Van de zeventien keer dat de K-1 World GP wordt gehouden, was er veertien keer Nederlands succes.

Heersend kampioen
De laatste zeven jaar wonnen Sem Schilt en Remy Bonjasky steevast de titel. Ook dit jaar doet Schilt weer mee, als heersend kampioen, samen met Eroll Zimmerman en Alistair Overeem.

Zij doen in K-1 World GP: The Final 16 een serieuze gooi naar die felbegeerde wereldtitel. Veronica zendt de laatste 16 uitgebreid uit, en ook de finale in december te te zien.

Combinatie
K-1 is de ultieme combinatie van vechtsporten. Onderdelen van karate, kungfu, taekwondo en natuurlijk kickboksen zijn terug te vinden in de sport. Dan is het toch apart dat Nederland zo goed is, maar we klagen natuurlijk niet.

De laatste 16 van de K-1 World GP zijn op 2 oktober om 23.30 uitgebreid te zien bij Veronica. De World GP MAX, voor vechters tot 70 kilo, is een week later te zien. Veronica zendt op 11 december ook de finale van het evenement uit.

Reageren