Kijkcijfers finale The Voice of Holland net geen record

21 januari 2012 08:41 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

3,6 miljoen mensen keken naar de spannende climax van The Voice of Holland. Veel, maar niet baanbrekend voor de talentenjacht. Het record blijft staan op de finale van vorig jaar, toen 3,7 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd zaten.

De finale van The Voice of Holland bezorgde RTL 4 een droomavond. Het begon al goed met 2,5 miljoen kijkers voor Goede Tijden, Slechte Tijden - iets dat sinds 2005 niet meer gebeurd is. Daarna volgde de laatste uitzending van The Voice of Holland, waar 3,6 miljoen mensen naar keken.

Iris Kroes
Een stuk minder mensen zagen dat Iris Kroes 'de stem' van 2012 werd: 3 miljoen. Op zich begrijpelijk, want de uitslag van de talentenjacht werd pas laat op de avond, na 23.00 uur, bekend.

Droomstart
Ingeklemd tussen de finale van The Voice of Holland en de uitslagshow werd gisteravond de eerste aflevering van Moordvrouw uitgezonden. De politieserie met Wendy van Dijk had daarmee een droomstart. Maar liefst 3,2 miljoen mensen maakten kennis met de eigenzinnige Friese rechercheur Fenna. Dat zijn onwaarschijnlijk goede cijfers, zeker voor een nieuwe tv-serie.

Concurrentie
Gisteren heeft RTL 4 de concurrentie volledig onder de voet gelopen. Volgende week start het kids-seizoen van The Voice of Holland. De vraag is hoeveel kijkers er dan blijven hangen, en hoeveel mensen de nieuwe politieserie Moordvrouw kan blijven boeien. Heeft RTL 4 een nieuwe hit in handen?

Lees ook:
Bn'ers feliciteren Iris Kroes met overwinning
Huldiging Iris Kroes
Iris Kroes wint The Voice of Holland
Erwin Nyhoff valt af in The Voice of Holland
Paul Turner eerste afvaller finale The Voice of Holland
Wie wordt The voice of Holland 2012?
Angela Groothuizen neemt afscheid van The Voice of Holland
Deelnemers aan The Voice verdienen verdraaid weinig

Meer over