Kijkcijfers | Geen één keer 2 miljoen

Dinsdag 5 oktober is de eerste dag in bijna een week dat geen enkel programma twee miljoen kijkers heeft getrokken. Hoogste van de dag: het 8 uur journaal met 'slechts' 1,8 miljoen kijkers.

De afgelopen dagen is er iedere dag in ieder geval één programma geweest dat met gemak de twee miljoen kijkers haalde. Vrijdag The Voice of Holland (2,7), zaterdag Ik hou van Holland (2,3), zondag het Journaal (2,5) en maandag Spoorloos (2,3). Dinsdag dus geen grote winnaar of uitschieter, maar keurig het Journaal op de eerste plek.

Opvallend is dat Blik op de Weg, dat toch al bijna 20 jaar meegaat, onveranderd hoge kijkcijfers scoort. Ook op dinsdag keken er weer 1,4 miljoen mensen. Het format is redelijk simpel en ook deels nagemaakt door SBS onder de naam Wegmisbruikers. Toch blijkt dat de kijker liever bij het 'aardigere' versie van verkeersovertreders blijft dan het meer op sensatie gebaseerde programma bij SBS6.

Kijkcijfergat
De dinsdag is afwijkend van de rest van de week omdat er geen enkel programma is dat echt een kijkcijferkanon is. Een hoogste score van 1,8 miljoen kijkers voor het Journaal is niet wereldschokkend. Op alle andere dagen van de week zijn er programma's gepland die allen boven dit aantal uitkomen. Het is dan ook opvallend dat er op deze dinsdag geen zender is die probeert om op die dag een kijkcijferkanon te programmeren.

Op dit moment proberen veel zenders om in dezelfde tijdslots met hun grote, dure programma's kijkers bij elkaar weg te halen. Dit was bijvoorbeeld op de vrijdag waar Popstars recht tegenover The Voice of Holland gepland stond. Inmiddels heeft SBS besloten om hun Popstars naar een andere dag te verplaatsen, om zo de kijker de mogelijkheid te bieden om beide programma's te volgens, zonder dat er heen en weer gezapt hoeft te worden. Misschien een idee om ook de dinsdag te gaan gebruiken om daar ook een groot programma neer te zetten.

Reageren