Kijkcijfers | Half Acht Live! komt maar niet van de grond

Zelfs na een bomvolle sportweek lijkt niemand de Olympische Spelen nog echt moe. De vele onderdelen scoren hoog op de kijkcijferranglijst.

Hoog scoren is iets waar Merel Westrik met Half Acht Live! tot nu toe alleen maar van lijkt te kunnen dromen. WNL's zomerse vervanging van De Wereld Draait Door wordt meer dan matig bekeken.

Op de schop

Half Acht Live! kon vrijdag rekenen op 92.000 kijkers, hiermee heeft de liveshow na 2 weken het record van de eerste aflevering, 123.000, nog steeds niet overtroffen. Wel is in de afgelopen periode de inhoud van het programma volledig op de schop gegaan. Er zijn rubrieken gesneuveld en de show loopt vlotter dan voorheen. Toch lukt het Merel Westrik niet om een breder publiek aan zich te binden. Of dit komt door het geweld van Olympische Spelen en het mooie weer is de vraag, feit blijft dat Merel nog tot eind augustus heeft om zich te revancheren.

RTL 4

Vanwege de Olympische Spelen lijkt ook de rol van RTL 4 op de kijkcijfermarkt grotendeels uitgespeeld. Het eerste RTL-programma in de top 25 is Het Beste van Got Talent Worldwide, dat met 910.000 kijkers een 12e plek heeft veroverd. Daarmee wordt de compilatieshow geklopt door Philip Freriks en Maarten van Rossem. Hun sterk presterende De Slimste Mens wist 933.000 mensen te boeien. 

Kijkcijfers vrijdag 3 augustus 2012

1. Atletiek zevenkamp 10 km dames (Ned. 1) - 1.8 miljoen
2. Zwemmen vrije slag 800 m dames (Ned. 1) - 1.7 miljoen
3. Atletiek kogelstoten heren             (Ned. 1) - 1.6 miljoen
4. Wielrennen baan keirin dames       (Ned. 1) - 1.31 miljoen
5. Londen Today                               (Ned. 1) - 1.30 miljoen

 

Reageren