Kijkcijfers | Holland's got talent domineert

Het zal niemand verbazen, maar RTL 4 bleek vrijdag weer de best bekeken zender. Vlaggenschip Holland's got talent was goed voor een dikke 2 miljoen kijkers.

De laatste auditieronde van de talentenjacht wist 2.03 miljoen te scoren en is daarmee het best bekeken programma op vrijdagavond. De tweede plaats is voor Goede tijden slechte tijden met 1.56 miljoen kijkers en het NOS journaal neemt met 1.47 miljoen de derde plaats in.

Rutte scoort 
Een opvallend hoge score voor Gesprek met de premier, 904.000 mensen waren benieuwd wat de, inmiddels demissionaire, minister president te vertellen had na een week vol politiek tumult.

Nieuwe reeksen
Vrijdag stond ook in het teken van een aantal terugkerende series die stuk voor stuk goed wisten te scoren. Televizier-columnist Peter van der Vorst behaalde met de eerste aflevering van Van der Vorst ziet sterren een ruime 1.25 miljoen kijkers en op Nederland 1 was het nieuwe programma Bed & Breakfast goed voor 788.000 logés.

De schat van de Oranje
Op SBS 6 is nog altijd minder goed nieuws te melden. Realityserie De schat van de Oranje werd gezien als grote troef op de vrijdagavond, maar de vijfde aflevering haalde een nieuw laagterecord. Slechts 412.000 mensen stemden af op de zoekende BN'ers, 13.000 minder dan vorige week. 

Lichtpuntje
Toch is er nog een klein lichtpuntje voor de veelgeplaagde zender. Muziekprogramma Vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen wist zowaar meer bekijks te trekken en steeg van 487.000 naar 512.000 kijkers, nog altijd niet genoeg voor een plaatsje in de top 15.

Reageren