Kijkcijfers | Holland's Got Talent wint nieuwe vrijdagavond glorieus

Nederland talentenjacht moe? Welnee! Holland's Got Talent bewees op vrijdag van niet. 2,2 miljoen mensen zagen talenten en non-talenten langstrekken aan Gordon en Patricia Paay. 

Op hetzelfde ogenblik zette SBS ook een nieuwe troef in: De Schat van De Oranje, met 13 BN'ers die een schat zoeken op een onbewoond eiland. Naar dat programma keken een zeer teleurstellende 685.000 mensen. Misschien dat het aantal de komende weken nog zal groeien, maar voorlopig is dit de zoveelste deceptie voor SBS dat niets meer goed lijkt te kunnen doen bij de kijkers.

Zingen
Ook het nieuwe programma De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen, dat na De Schat van De Oranje stond geprogrammeerd wist geen extra kijkers te trekken en strandde op 652.000. En dat ondanks grote (RTL)namen als Angela Groothuizen en Ben Saunders.

Big Fat
Flikken Maastricht trok zich ondertussen weinig aan van al het geweld op de commerciëlen en wist de vaste kijkers te boeien: 1,6 miljoen. Een programma dat profiteerde van het succes van Holland's Got Talent is My Big Fat Gypsy Wedding, dat vrij verrassend 1,1 miljoen liefhebbers aan zich wist te binden.

Lees meer over De Schat van De Oranje

Reageren