Kijkcijfers | Ik hou van Holland vergroot voorsprong op Nick tegen Simon

Ik hou van Holland heeft gisteravond wederom duidelijk gemaakt dat er maar één de enige, echte, ouderwets gezellige Hollandse spelshow kan zijn.

Het RTL 4-programma vergrootte zijn voorsprong op Nick tegen Simon door ruim 200.000 extra kijkers te trekken ten opzichte van vorige week.

Ik hou van Holland was met 2,46 miljoen kijkers ook het best bekeken programma van gisteravond. Nick tegen Simon trok 1,02 miljoen kijkers en staat daarmee op de dertiende plaats in de dag top 25.

Koppelverkoop
Dit was het nieuws
, dat zaterdagavond van start ging met een nieuw seizoen, begon prima met 1,44 miljoen belangstellenden. Prachtcijfers gezien het late uitzendtijdstip van 22:05. Een factor van succes zal zeker zijn dat Dit was het nieuws direct begon na afloop van Ik hou van Holland, waardoor veel kijkers blijven "hangen". Slimme zet van RTL: de hoofdpersonen Thomas Acda en Raoul Heertje van Dit was het Nieuws waren ook in Ik hou van Holland te zien.

Opmerkelijk is verder dat het RTL nieuws van 19:30 maar 1,2 miljoen kijkers trok. De NOS journaals van 18 uur (1,65 miljoen) en 20 uur (2,39 miljoen) deden het heel veel beter.

Reageren