Kijkcijfers | Nieuw record VI Oranje, maar Studio Sportzomer wint toch

Het was al voorspeld, maar nu is het uitgekomen: Studio Sportzomer op Nederland 1 trekt op dagen dat er gevoetbald wordt de meeste kijkers.

Naar de opening van het EK Voetbal op vrijdagavond keken miljoenen mensen, met als uitschieter de wedstrijd tussen het beresterke Rusland en Tsjechië: meer dan 3,2 miljoen kijkers. Studio Sportzomer scoorde voor het eerst beter dan RTL 4-concurrent VI: Oranje. De stand is nu 4-1.

Iedereen is gek op Jack
Daarmee lijkt Jack van Gelder gelijk te krijgen toen hij eerder deze week de matige kijkcijfers van zijn programma verklaarde. "De ervaring leert dat het aantal kijkers altijd nog gaat stijgen als het voetbal écht begint en gelijke tred houdt met de Oranje-/EK-koorts, die nu nog niet echt aanwezig is." 

Record voor VI:Oranje
Maar de makers van 'Koffietijd voor mannen' hoeven niet te treuren. Na een eerder record deze week, boekten ze er vrijdagavond weer een: ze trokken meer dan 1 miljoen kijkers (1.035.000 om precies te zijn). Dat lukte ze nog nooit eerder. En trouwens: 'moederprogramma' Voetbal International is ook nog nooit door die grens gegaan. Felicitaties zijn op hun plaats dus.

Koning Voetbal
Het EK Voetbal is nu echt gestart en dat is te merken aan de kijkcijfers: miljoenen keken naar de wedstrijden, veel sterke andere programma's waren er niet. Alleen Goede Tijden, Slechte Tijden bleef overeind. De KRO zendt in deze sporttijden bijna iedere dag een detective uit op Nederland 2, wat fans op prijs lijken te stellen. Naar het Zweedse Nobels Testamente, een aflevering van Liza Marklund, keken een knappe 894.000 mensen.

Top 5 Kijkcijfers - vrijdag 8 juni 2012

1. EK Voetbal Rusland - Tsjechie (Ned. 1) - 3.207.000
2. EK Voetbal Polen - Griekenland (Ned 1) - 3.006.000
3. EK Journaal (Ned 1) - 2.121.000
4. Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL 4) - 1.387.000
5. Studio Sportzomer (Ned 1) - 1.226.000

Meer kijkcijfers op de site van Stichting KijkOnderzoek

Reageren