Kijkcijfers | RTL 4 scoort dankzij Ik Hou van Holland op de zaterdagavond

RTL 4 is en blijft onaantastbaar op de zaterdagavond. De kijkcijfers bewijzen het: kijkers starten om 20.00 uur met de comedy Iedereen Is Gek op Jack, er komen er meer bij voor Ik Hou van Holland en er blijven er nog heel veel hangen voor de harde grappen van Dit Was het Nieuws. 

In harde kijkcijfers ziet dat er als volgt uit: Ik Hou van Holland onbetwist op nummer 1 met meer dan 2,6 miljoen, Iedereen Is Gek op Jack op 4 met meer dan 1,5 miljoen en Dit Was het Nieuws op 5 met ook al meer dan 1,5 miljoen. De zaterdagavond was ook gisteren weer van RTL 4.

Nederland 1
De enige andere zender die wat betreft kijkcijfers wat in de melk te brokkelen had op de zaterdagavond was Nederland 1. Iets meer dan 1,5 miljoen mensen keken naar Het Journaal om 20.00 uur (3de plaats) en meer dan 1,9 miljoen naar Studio Sport (2de plaats).

Paul de Leeuw
Tegenover Linda de Mol en haar superhit Ik Hou van Holland scoorde Paul de Leeuw tegenvallende kijkcijfers met zijn Pau!l. Met 920.000 kijkers kan de energieke tv-persoonlijkheid, die gisteren terugkeerde op de zaterdagavond en meteen zijn 50ste verjaardag vierde op tv, niet tevreden zijn. 

Shutter Island
RTL 5 scoorde ook tegenvallende kijkcijfers. Zaterdagavond was de film Shutter Island voor het eerst te zien op tv, maar de sterke samenwerking tussen Leonardo DiCaprio en topregisseur Martin Scorsese wist slechts 513.000 kijkers te boeien. Wellicht was de film te spannend om al zo vroeg, om 20.00 uur, uit te zenden?

SBS 6
En de geplaagde zender SBS 6? Dat ging ook zaterdagavond niet goed, maar gelukkig kan de zender nog altijd rekenen op de vaste krachten: Hart van Nederland en Piets Weerbericht. Dat laatste was met 744.000 kijkers het best scorende programma van SBS 6 op de zaterdagavond. Daar staat tegenover dat het splinternieuwe Je Idool op het Spoor met een bedroevende 163.000 kijkers niet eens in de Top 25 voorkomt. Pijnlijk.

Lees meer
De dvd-review van Shutter Island
Op de set bij Iedereen Is Gek op Jack
Gers Pardoel in eerste Je Idool op het Spoor
Paul de Leeuw is 50 en viert dat in Pau!l 

Reageren