Kijkcijfers | RTL 4 scoort met tv-première De Gelukkige Huisvrouw

8 Maart 2012 09:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Hoewel de programmering helemaal omgegooid was en het fout stond in alle tv-gidsen, wist RTL 4 woensdagavond toch te scoren met de eerste vertoning van de Nederlandse speelfilm De Gelukkige Huisvrouw.

Wegens alle ophef om het stiekem filmen van zieke mensen op de eerste hulp van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc was RTL 4 gedwonen het avondschema voor de woensdag om te gooien. Het gewraakte 24 Uur; Op Leven en Dood werd voorgoed geschrapt, Natasja Frogers nieuwe Echt Scheiden uitgesteld. In plaats daarvan programmeert RTL nu films op de woensdagavond.

Met de eerste filmpremière, de aardige verfilming van het bekende boek van Heleen van Rooyen, wist de zender flink te scoren. Bijna 1,4 miljoen kijkers zagen hoe Carice van Houten door het lint ging. Het is maar de vraag of de liefdesperikelen van Natasja Froger zoveel kijkers hadden getrokken. We gaan het zien op 18 april, wanneer Echt Scheiden wel van start gaat.

GTST
Soap-liefhebbers blijven massaal kijken naar Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook zonder een aansluitende klapper als The Voice Kids keken woensdagavond meer dan 1,9 miljoen mensen naar de perikelen in Meerdijk.

Zorgeloos Verliefd
En SBS 6? Woensdagavond startte Pauline Huizinga met het nieuwe Zorgeloos Verliefd. Naar haar pogingen alleenstaande moeders aan een man te helpen keken een magere 374.000 mensen. Het andere nieuwe SBS 6-progamma, Exotische Liefde, deed het met 544.000 beter.

Meer over