Kijkcijfers | RTL wint dag top 5

7 oktober 2010 16:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voor het eerst in weken heeft RTL 4 de meerderheid van de plekken in de dag top 5. Ook opvallend vandaag: de hele top 5 bestaat uit programma's die al jaren meegaan.

De top 5 an sich is niet heel bijzonder, het Journaal (1,8 mln) op plek 1, het NCRV programma Hello Goodbye (1,7 mln) op een tweede plek. Vanaf daar neemt RTL 4 het stokje van Nederland 1 over met achtereenvolgens GTST (ruim 1,3 mln), Nieuws (krap 1,3 mln) en RTL Boulevard (1,2 mln).

RTL of Ned 1?
Het lijkt nu op basis van de top vijf van woensdag 6 oktober dat RTL bezig is met een opmars ten opzicht van Nederland 1. De waarheid is anders; de rest van de top 10 is uitgezonden op Nederland 1. In de laatste 15 plekken van de kijkcijfer top 25 is er een bijna eerlijke verdeling tussen de publieke omroep, RTL4 en de SBS 6.

Opvallend is dat bij de commerciële partijen alleen RTL4 en SBS6 de top 25 halen. De overige zenders (RTL5, 7 en 8, Veronica en Net5) ontbreken volledig. Daar staat tegenover dat Nederland 2 en 3 wel de top 25 halen.

Actualiteiten of amusement
Nog een interessant feitje uit de dag top 25 van 6 oktober. Maar liefst zestig procent van de topscoorders is een actualiteitenprogramma, variërend van licht zoals in Shownieuws en Boulevard tot aan de zwaardere dingen zoals Uitgesproken of Nieuwsuur.

Blijft dit zo? Of heeft dit te maken met de spannende politieke tijden die we nu doormaken? Zou over een aantal weken, als het kabinet is beëdigd, de kijker nog steeds eerder naar afstemmen of een van de vele rubrieken, of kiezen we dan toch eerder voor vermaak? Hou Televizier.nl in de gaten voor het antwoord.

Meer over