Kijkcijfers | The Voice wint weer

The Voice of Holland is de absolute topscoorder van het weekend, zelfs van de gehele week. Ook afgelopen zaterdag wist de talentenjacht ruim 2,7 miljoen kijkers aan zich te binden.

Deze week keken er wel ietsje minder mensen naar The Voice of Holland dan de week ervoor, zo'n dertigduizend kijkers bleven weg. Maar alsnog blijft het programma het best bekeken programma van de hele week. Het weekend bood nog een hoge score voor RTL4 met Ik Hou van Holland. Op zaterdag staat Linda de Mol met haar mannen prominent op de eerste plek van de top 25.

Het was hoe dan ook een goed weekend voor de zenders van RTL, ook So You Think You Can Dance haalde een kijkcijferrecord op zondag. Bijna 900.000 mensen keken naar de eerste liveshow van deze danstalentenjacht. Maar ook SBS heeft op zondag redelijk hoge kijkcijfers gehaald en staat met 2 programma's in de top 3.

SBS 6
Zowel Hart van Nederland (1,3 mln) als Redt mijn vakantie (1,2 mln) hebben genoeg kijkers getrokken om de top 3 op zondag te halen. Vorige week stonden deze nog niet zo hoog. Toch is bij Redt mijn vakantie het aantal kijkers niet heel veel hoger en trok Hart van Nederland zelfs minder kijkers dan vorige week. Reden van de stijging in de lijst is dat een aantal programma's die hoger op de lijst stonden De Re√ľnie, Een tegen 100 en voetbal) afgelopen zondag niet zijn uitgezonden.

Opvallend in de hele lijn is dat op zaterdag over de hele lijn minder kijkers zijn geweest. In de top 10 per programma ongeveer 400.000 kijkers minder. Reden kan zijn dat het, in tegenstelling tot vorige week zaterdag, afgelopen weekend mooi weer was en mensen ergens anders zijn geweest. Aan de andere kant blijft het maar gissen en is het bijna onmogelijk om achter de waarheid te komen.

Reageren