Kijkcijfers | Update - Bijna 10 miljoen mensen zien Oranje verliezen

9,8 miljoen Nederlanders hebben de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal zien eindigen met een teleurstellende 0-1 score.

Nederland was gister volledig in de ban van het EK, in de kijkcijfer top vijf komt niet één programma voor dat er niet over ging. Naast de wedstrijden waren ook de voor en nabeschouwingen goed voor miljoenen kijkers.

Jack versus VI
Studio Sportzomer spint garen bij de wedstrijd en loopt verder uit op RTL-concurrent VI Oranje. Jack van Gelder was goed voor 1,6 miljoen kijkers, terwijl VI er 1,098 had. Een nieuw record voor Wilfred, Johan en René maar de voorsprong van de NOS wordt wel met sprongen groter.

Blue murder
Scoorde er nog iets anders dan sport? Jazeker: de detectiveserie Blue Murder wist 775.000 kijkers aan zich te binden en veroverde daarmee de 9e plaats. Op RTL 4 moesten Chantal Janzen en Tijl Beckand hun miljoenen scorende De Jongens Tegen De Meisjes fiks inleverde en uitkwam op zo'n 800.000 kijkers.

SBS 6
Als alternatief voor alle sport op televisie, zendt SBS 6 een filmpremiere uit. De kijkers moeten dit blijkbaar nog ontdekken, want de film Aliens In The Attic werd maar door 289.000 mensen gezien.

UPDATE - 11 juni 2012
Inmiddels zijn er nieuwe cijfers bijgekomen. Maar liefst 1,8 miljoen keken de eerste EK-wedstrijd van Oranje bij familie & vrienden, nog eens 1,2 miljoen mensen zaten in het café of ergens anders. Bij elkaar zijn dat dus 3 miljoen kijkers, die bij het officiële cijfer van 6,8 miljoen thuiskijkers opgeteld kunnen worden. Zo komt het cijfer uiteindelijk dus uit op 9,8 miljoen.

Top 5 Kijkcijfers - Zaterdag 9 juni 2012

1. EK Voetbal Nederland - Denemarken (Ned. 1) - 6,81 miljoen (alleen de thuiskijkers)
2. EK Voetbal Duitsland - Portugal (Ned 1) - 4,5 miljoen
3. EK Nabeschouwing (Ned 1) - 4,3 miljoen
4. EK Voorbeschouwing (Ned 1) - 2,1 miljoen
5. Studio Sportzomer (Ned 1) - 1,6 miljoen

Meer kijkcijfers op de site van Stichting KijkOnderzoek

Reageren