Kijkcijfers | Van Kooten & De Bie scoren als vanouds

6 Februari 2012 09:47 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Van Kooten & De Bie sloegen zondagavond als vanouds toe op de buis. Maar liefst 1,8 miljoen kijkers stemden af op het eerste deel van de driedelige documentaireserie over het legendarische duo.

Daarmee was Van Kooten en De Bie sloegen weer toe het op twee na best bekeken programma op de avond. Alleen Studio Sport Eredivisie (2,8 miljoen) en het achtuurjournaal (3,2 miljoen) scoorden beter.

Beter dan Frans Bauer
Van Kooten en De Bie waren net iets populairder dan Bananasplit, tot vreugde van Wim de Bie. "Meer kijkers dan naar Bananasplit. 'Koot & Bie versloegen Frans Bauer!' Als je het zo stelt zijn kijkcijfers wel leuk om te weten", twittert De Bie.

Honderden uren televisie
Kees van Kooten en Wim de Bie werkten bijna veertig jaar samen. In die tijd maakten ze honderden uren televisie. Eerst met Hadimassa en Het Gat van Nederland, later met het Simplisties Verbond, Koot en Bie en Keek op de week. Jarenlang waren ze dé standaard voor humor en satire op televisie. Ze verrijkten de taal met tientallen zelfbedachte woorden - van doemdenken tot regelneef en wonnen tot twee keer toe de Zilveren Nipkowschijf.

Openhartig
In 1998 was de laatste reguliere uitzending van het duo te zien, maar in februari zijn ze voor even terug op de hun vertrouwde zondagavond. In de driedelige documentaireserie Van Kooten en De Bie sloegen weer toe praten ze met regisseur Coen Verbraak openhartig over hun bijzondere en omvangrijke oeuvre.

Lees ook:
- Van Kooten en De Bie slaan weer toe

Meer over