Kijkcijfers | VI Oranje loopt weg bij Studio Sportzomer

Een zorgelijke ontwikkeling voor Jack van Gelder en co. VI Oranje haalt steeds hogere kijkcijfers terwijl Studio Sportzomer juist wegzakt.

VI Oranje had de beste avond van de week met 845.000 kijkers en scoorde daarmee bijna 200.000 kijkers meer dan Studio Sportzomer met 665.000 (bijna 100.000 minder dan de dag ervoor). Daarmee lijkt de strijd nu al beslist in het voordeel van de heren in het Kurhaus.

Cruijff
Genee, Derksen en Van der Gijp kregen vandaag in het AD wel wat kritiek te verduren van Johan Cruijff: „Ze snappen er meestal maar weinig van, daarom luister ik meestal niet heel goed naar wat ze zeggen. Ik kijk er vooral naar voor de komische kant.”

Revanche
Waarschijnlijk zal Studio Sportzomer zaterdag een beetje revanche kunnen nemen wanneer Nederland haar eerste wedstrijd tegen Denemarken speelt. Dan zullen veel mensen bij de NOS blijven hangen.

Piet
Buiten het voetbal om wist de detectiveserie George Gently veel kijkers te boeien op Ned. 1: 1,2 miljoen. En het blijft boeiend te zien hoe veel mensen verknocht zijn aan het weerbericht van Piet Paulusma. Rond elven schakelden 1 miljoen mensen naar SBS zodat ze konden zien waar Piet nu weer weg stond weg te regenen.

Dit is de Top 5 van woensdag 6 juni
1. Journaal 20.00 uur (Ned. 1) - 1,6 miljoen
2. Tussen Kunst en Kitsch (Ned. 1) - 1,6 miljoen
3. Goede Tijden Slechte Tijden (RTL 4) - 1,5 miljoen
4. Half 8 nieuws (RTL 4) - 1,2 miljoen
5. George Gently (Ned. 1) - 1,2 miljoen

 

Reageren