Kijkcijfers zondag | Veronica scoort met KNVB beker finale PSV - Heracles

Bijna 1,9 miljoen mensen zagen zondagavond hoe Heracles het in de Rotterdamse Kuip opnam tegen PSV. De inzet was de KNVB-beker. 

De geplaagde club uit Eindhoven versloeg met duidelijke cijfers de dappere strijders uit Almelo. Dankzij een 3 - 0 haalde PSV na drie magere jaren eindelijk weer een een prijs in huis. De voetbalstrijd was goed voor de 2de plaats in de Kijkcijfer Top 25 van zondagavond. Alleen Het Journaal op Nederland 1 ging voor met net iets meer dan 1,9 miljoen kijkers. Mooie cijfers voor het vaak minder bekeken Veronica, dat de finale uitzond.

De rest van de Top 5 zag er als volgt uit: De Reünie (1,7 miljoen, Nederland 1), Postcode Loterij Miljoenenjacht (1,5 miljoen, RTL 4) en TV Show (1,3 miljoen, Nederland 1).

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever keerde zondagavond terug op SBS 6 met de eerste uitzending van zijn allerlaatste seizoen. Peter R. de Vries stopt ermee en zal acht weken lang te zien met zijn laatste 8 afleveringen. Hij heeft spraakmakende televisie beloofd, maar de eerste uitzending kon Nederland niet bekoren. Nog geen 800.000 kijkers is weinig voor de veteraan van de misdaad-tv. De Reportage op de late avond werd beter bekeken.

Wielrennen
Niet alleen de bekerfinale lokte zondag veel sportliefhebbers naar de buis, ook het wielrennen was in trek. De nabeschouwing van Parijs - Roubaixtrok 813.000 kijkers, de ronde zelf 681.000. De finale van het WK Baan Wielrennen werd bekeken door zo'n 600.000 mensen. Studio Sport enStudio voetbal bezetten eveneens een plek in de kijkcijfertop.

Reageren