Kijkers presenteren 2000e Editie NL

Editie NL, de dagelijkse nieuwsrubriek van RTL Nederland, maakt op 16 december a.s. zijn 2000e uitzending. Het wordt een speciale uitzending, want het vaste presentatieduo Jeroen Latijnhouwers en Margreet Beetsma krijgt versterking van twee kijkers. Zojuist zijn kijkers opgeroepen om zich aan te melden als gastpresentator.

"Editie NL probeert altijd dicht bij de kijker te staan." Daarom wil de redactie de jubileumuitzending ook graag samen met het publiek vieren, en maken.

Kijkers presenteren
Kijkers zijn opgeroepen om zich aan te melden als gastpresentator van de 2000e uitzending. In deze oproep werd een profiel geschetst van de ideale Editie NL presentator. Kijkers die zich in dit profiel herkennen, kunnen zich aanmelden.

Selectie
De redactie selecteert een drietal koppels, die vervolgens de strijd met elkaar aangaan. De drie koppels doen een screentest, waarbij ze onder meer worden beoordeeld op hun presentatiecapaciteiten en uitstraling. Een jury bestaande uit deskundigen, onder wie oud-presentator van Editie NL Elsemieke Havenga en tv-recensent van de Volkskrant Jean-Pierre Geelen, kiest de uiteindelijke winnaars. Deze worden klaargestoomd om, samen met het vaste presentatieduo Jeroen Latijnhouwers en Margreet Beetsma, de 2000e uitzending te presenteren.

Reageren