Kijktip | Het Uur Van De Wolf: Vaarwel

Het verhaal van Lady Grace Drummond-Hay. Ze is een jonge journaliste voor Hearst Press Empire en de enige vrouwelijke passagier op de eerste reis rond de wereld van de Graf Zeppelin in 1929. Tijdens deze spectaculaire reis over Londen, Siberië, Tokyo, Los Angeles en New York bloeit de verboden liefde op tussen haar en haar getrouwde collega Karl von Wiegand.

Ondertussen dreigt een economische crisis en naderen grote politieke ontwikkelingen in de wereld.

De roerige jaren ’20 lopen tegen het einde. Lady Grace Drummond Hay wordt door de baas van het befaamde Hearst Pers concern als enige vrouw gevraagd mee te reizen met de Graf Zeppelin. Tijdens de 21 dagen durende wereldreis over metropolen als Londen, Berlijn, Tokyo, San Francisco, Los Angeles en New York bloeit haar verboden liefde voor de veel oudere collega journalist Karl von Wiegand weer op.

Het verhaal
Documentairemaakster Ditteke Mensink en beeldresearcher Gerard Nijssen maakten een documentaire die geheel bestaat uit archiefbeelden en een verteller die teksten van Lady Grace voorleest.

Ze publiceerde zelf veel over de reis die destijds een enorme impact had op Grace en op de rest van de wereld. Bij aankomst in New york wordt ze behandeld als een filmster. Iedereen ziet de reis van de Zeppelin als een geweldige mijlpaal in de geschiedenis. Een paar weken later is het feest voorbij. Wall Street crasht, de Grote Depressie staat op punt van beginnen, en niemand heeft meer belangstelling voor de zeppelin.

Reageren