Kijktip | Into The Wild

Een onverbeterlijke romanticus of een naïeve jongen: er bestaan twee meningen over avonturier Chris McCandless, een achttienjarige Amerikaan die in 1992 besloot dat hij één met de natuur wilde zijn.

Zonder iemand iets te zeggen vertrok hij naar het ruige Alaska in de vaste overtuiging daar te kunnen overleven van wat de natuur hem te bieden had.

Leven in het wild
Maar uiteindelijk had de natuur weinig compassie met Chris. Jon Krakauer schreef het prachtige boek Into The Wild over de 113 dagen durende reis en Sean Penn verfilmde dat boek in 2007.

Daar moest de acteur/regisseur wel tien jaar geduld voor hebben. De familie van Chris gaf niet meteen toestemming voor de verfilming omdat ze bang waren dat Chris niet uit de verf zou komen. Penn wist ze uiteindelijk toch te overtuigen van zijn goede bedoelingen. Naast het indrukwekkende acteerwerk van Emile Hirsch, zijn het vooral de beelden van de prachtige landschappen en de muziek van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder die de film tot een hartverwarmend én hartverscheurend drama maken.

Romanticus of simpelweg naïef: u mag het zeggen.

Reageren