Kijktip | Wie van de 3?

Wie van de drie was met name in de jaren zestig en zeventig ongekend populair. Nu is het legendarische spelprogramma terug van weggeweest.

De nieuwe presentator is Ron Brandsteder, vaste panelleden zijn Martine Bijl, Arjan Ederveen en Ernst Daniël Smid. Vijf vragen aan de operazanger.

Is het een kopie van toen?

"Ja, de tijd is als het ware stilgezet. Het decor is retro met kleuren als lila en rood. Alleen de poppetjes zijn vervangen. Ron vervult de rol van presentator met verve. Hij heeft de lach aan zijn kont hangen. Martine is de grand dame die al vanaf de eerste opzet bij het programma betrokken was en Arjan is geweldig komisch en doet een beetje denken aan de legendarische Albert Mol."

Heb je zelf goede herinneringen aan de show?

"Zeker. Wie van de 3? is een icoon in televisieland. Je hoort het muziekje en je bent weer terug in de tijd. Ik zat als tienjarig jongetje fris en schoongeschrobt in mijn pyjama op de bank. En wij deden thuis ook allemaal mee. Dat is het mooie: je wordt verleid om mee te spelen. We nemen je bijna vijftig jaar terug in de tijd. Ik verwacht ook dat het aanslaat en dat het virus zich snel zal verspreiden."

Werken jullie mét of tégen elkaar?

"Als panel overleggen we vooraf wel ongeveer wat we gaan vragen. Ik wist bijvoorbeeld niet zo snel wat ik een golf-ballenduiker moest vragen en drie weten meer dan één. We willen elkaar ook geen vliegen afvangen. Iedereen doet zijn uiterste best om er leuke tv van te maken. Winnen is niet heel belangrijk. Het gaat om het plezier en de lol. Het is vooral een wedstrijd tegen jezelf. Heb ik gelijk of niet?"

Heb je een tactiek?

"Vaak zie je dat degene die het echt is, zich verantwoordelijk voelt voor de andere twee. Ik heb ook een keer iemand gehad die zo hard moest lachen om een heel raar antwoord, dat ik zeker wist dat dát de echte was."

Hoe was het om te maken?

"Ontzettend leuk. We hebben veel pret gehad om rare vragen die soms op het randje waren. Bijvoorbeeld wat de golfballenduiker deed met zijn ballen. We hadden gezellige gastpanel leden, zoals André van Duin en Karin Bloemen. Nou, dan weet je het wel."

Reageren