Killer Karaoke-slangen in levensgevaar volgens bioloog Freek Vonk

RTL 5 verklapte dat het ijswater waar de slangen in gestopt worden helemaal geen ijs bevat, toch is bioloog Freek Vonk nog niet tevreden en vreest voor het leven van de slangen.

RTL 5-topmanĀ Matthias Scholten geeft het kijkersbedrog toe. “Je ziet in de promo’s een zogenaamde ijsbak met ijsklontjes die bij de slangen worden gegooid, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Het water is boven kamertemperatuur en de ijsblokjes zijn ook nog eens nep. Ze zijn van plastic.” Toch blijft de commotie aanhouden er is zelfs een facebookpagina opgericht: Boycot Killerkaraoke

Gestresde slangen in Killer Karaoke

Freek Vonk gaf al eerder aan dat de slangen in Killer Karaoke in levensgevaar zijn door het ijswater. Nu blijkt het geen ijswater te zijn maar Freek is nog steeds niet gerustgesteld. “Dit doet echter niets af aan de stress waar deze slangen aan zijn blootgesteld. Het zijn geen waterslangen”. En de dieren ervaren overduidelijk veel stress. Het water in combinatie met deze stress verhoogt de risico’s op ziektes – vooral luchtweginfecties die voor slangen vaak dodelijk zijn – aanzienlijk. En dit allemaal louter en alleen voor de entertainment en de ‘angst factor’”, laat hij weten op Facebook.

Verzorgers zijn de pineut

Ook haalt de bioloog nog eens uit naar de verzorgers van de slangen. “Ik weet niet wie de adviseurs van RTL zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat dit slangendeskundigen zijn. Een ‘eigenaar’ van een reptiel is zeker niet per definitie een expert.”

Geef jouw mening in de poll op de homepage!

Reageren