Kim is de mol

Wie had het goed? Na lang wachten is duidelijk: Kim Pieters is de mol van 2010! De actrice liet zich het hele programma van haar beste kant zien door vooral veel gebruik te maken van de fouten van haar medespelers...

Bij de uitzending van donderdagavond werd het al snel bekend: actrice Kim Pieters was de mol van 2010! Daarmee is Sanne Vogel de verliezer van Wie is de mol.

Harde strijd
Sanne deed de laatste test om te mol te raden slechts 53 seconden langzamer dan winnaar Frits Sissing. Hij ging daardoor met bijna 22.000 euro naar huis.

Volgens presentator Pieter Jan Hagens was Kims sterke punt dat ze fanatiek en hard het spel speelde.

Fouten en missers
In de terugblik die daarop volgde, vielen opeens veel puzzelstukken op hun plaats. Zo maakte Kim opvallend veel gebruik van fouten en missers van de andere deelnemers aan het spel. Ook gebruikte ze heel vaak formuleringen als Kennis Is Macht, waarbij de eerst letters haar naam vormden.

Bovendien had ze gedurende het hele programma een ketting met een kruisje, het Japanse teken voor tien, om. Het was de tiende serie van Wie is de mol. Anders gedraaid kon het kruisje ook een plus zijn, en in veel uitspraken van Kim gebruikte ze dan ook het woord 'plus'.

Verdenkingen
Overigens beweerden zowel Erik van der Hoff als Frits Sissing dat ze Kim al vanaf de eerste aflevering verdachten. Erik zou naar eigen zeggen alleen maar eerder zijn afgevallen omdat hij probeerde om Frits te verslaan bij het zo snel mogelijk beantwoorden van de molvragen, en hij daarbij fouten maakte.

Deelnemers
Wie is de mol 2010 kende een bloeiend deelnemersveld. Arjen Lubach, Barbara Barend, Erik van der Hoff, Frits Sissing, Hind Laroussi, Kim Pieters, Loretta Schrijver, Manuel Venderbos, Sanne Vogel en Tim Akkermans waren de tien BN-ers die afgelopen zomer hun opwachting maakten voor Wie is de mol 2010.

Reageren